Architects Transform Old Scottish Farmhouse Into Futuristic Home – Green Matters

Resurrecting the ruins of an previous Scottish farmhouse from the 1700s is among the extra bold residence constructing tasks you’ll discover. Not solely was the construction rebuilt, but it surely was additionally transformed right into a futuristic photo voltaic residence. The minimalistic residence includes a distinctive, curvy inside that helps usher in pure gentle to satisfy passive home requirements.

Nathanael Dorent Structure collaborated with Lily Jencks Studio to create the brand new residence in Dumfries, Scotland. Each structure companies used what was left of the farmhouse stone wall ruins and added a black EPDM (ethylene propylene diene terpolymer) rubber layer inside it. Basically, it’s a particularly sturdy rubber that’s used steadily in low-slope buildings world wide.

Large home windows present loads of daylight to light up the inside. The construction includes a pitched-roof envelope that provides extra home windows to gentle up varied rooms. Whereas the combination of stonewall and the rubber exterior doesn’t create essentially the most enticing residence, it offers nice safety from climate. The inside additionally offers essentially the most attraction.

As a way to additional illuminate the house with pure gentle, the architects created a tube wall system. Lily Jencks Studio describes on their website that it’s “manufactured from insulating polystyrene blocks inside a gridded wooden construction, and is roofed with Glass Strengthened Plastic.” That latter substance is often discovered within the aerospace business and in ballistic armor.

The result's distinctive curved paths that connects the general public areas collectively, such because the kitchen and eating room. Bookshelves are slotted up and down the curved hallways and a few of the stonewall exterior makes its means into the constructing for a novel look. The kitchen and eating space are open and offers a extra conventional setup.

“We've ‘preserved’ the damage partitions, and reinstituted the pitched roof that might have been there initially, offering an exterior coherence that happy the planning committee,” Nathanael Dorent Structure defined on their website. “However the matt black rubber exterior and smooth curves of the inside present a extra counterpoint preservation, accentuating this palimpsest nature of occupation on the positioning, and pleasures of dwelling inside historical past.”

Often called the Ruins Studio, the construction meets the necessities for a passive home, that means that a particularly low quantity of power is required to warmth, cool, and supply electrical energy for the construction. It was completed in 2016 and was a Floor Design Award Winner in “housing exterior floor” and Royal Establishment of Chartered Surveyors (RICS) Award Winner in “design via innovation” this yr.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Architects Transform Old Scottish Farmhouse Into Futuristic Home - Green Matters