Jan Henrik Hansen adds futuristic badminton hall to Swiss sports centre – Dezeen

A+Awards: this badminton hall in a Swiss village, which appears extra like a spaceport than a sports facility, acquired an Architizer A+Award final 12 months.

Jan Henrik Hansen Architekten prolonged the Sihlsports centre within the village of Langnau am Albis, so tennis and squash gamers might additionally partake in badminton.

Badminton Hall Langnau by Jan Henrik Hansen Architects

Primarily based in close by Zurich, the agency was tasked with creating a brand new construction beside the prevailing corrugated metallic sheds, over the location's automotive park.

The constructing is lifted off the bottom by angled concrete helps, so parking areas are nonetheless offered beneath.

Badminton Hall Langnau by Jan Henrik Hansen Architects

The tall, tapered important quantity is formed to accommodate shuttlecocks flying excessive over the 5 courts.

"The polygonal geometry of the hall quantity was outlined exactly by the spatial necessities of the badminton recreation," mentioned the architects. "The distinctive clear peak of the internal area is contrasted by the relatively flat parking area being open to the surroundings."

Badminton Hall Langnau by Jan Henrik Hansen Architects

The construction includes a flat concrete slab on prime of the helps, with a light-weight metal body on prime that permits the inside of the higher stage to be freed from columns.

Its stilted profile and seemingly windowless facades lend the constructing an aesthetic akin to a sci-fi plane hanger.

"The spatial traits of the sport of badminton can due to this fact be skilled from inside and out of doors by the rhythm of the supporting construction in addition to the geometry of the hall quantity," mentioned Jan Henrik Hansen Architekten.

Badminton Hall Langnau by Jan Henrik Hansen Architects

Inside, the picket flooring are contrasted by utterly black partitions and ceilings. Neon strip-lighting spans the metal roof beams, aligned with the gaps between every court docket, and bands of low home windows present pure gentle alongside each shorter ends.

Badminton Hall Langnau by Jan Henrik Hansen Architects

Accomplished in 2014, Badminton Hall Langnau was lauded within the Stadium/Area class on the 2016 A+Awards.

Organised by Architizer, the awards promote and have fun the 12 months's finest tasks and merchandise.

Badminton Hall Langnau by Jan Henrik Hansen Architects

Their acknowledged mission is to nurture the appreciation of significant structure on this planet and champion its potential for a optimistic impression on on a regular basis life. Find out more about the A+Awards ›

Pictures is by Roger Frei.


Challenge credit:

Shopper: Sihlsports AG
Challenge workforce: in collaboration with Rolf Iseli, Jan Henrik Hansen, Ioanna Intze, Roman Zulauf, Vadim Unger, Armin Seltz

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Jan Henrik Hansen adds futuristic badminton hall to Swiss sports centre - Dezeen